Choklad: Lindt choklad

 
Har ni testat Lindts nyaste lindor - mörkchoklad och mint? Jag älskar lindor, de har en ljuvlig ganache liknande fyllning som smälter i munnen! 
 
 
Deras nyaste produkter - HELLO. Goda choklad med mumsiga smaker. 
 
Dessa ovannämnda produkter finns i de flesta mataffärerna. Jag älskar Lindt, deras choklad är lena och har en fin smak. De har massor med choklad i olika smaker och former. 
 
 

Bakredskap: julbaka

Julen närmar sig och vad många brukar göra är att julbaka - med familjen, sina nära och kära eller vem det nu än kan vara (kanske baka själv som jag?). 
 
I år finns det massor med nya bakredskap som kan ta julbaket ett snäpp upp:
 
 
Rosa, bullmönstrigt ugnsmatta (30x40) från Ikea, 50 spänn. Gjord av silikongummi. Vanligtvis använder man bakplåtspapper när man gör kakor, bullar, bakelser. Istället för bakplåtspapper kan man använda istället. Man kan återanvända den, den tål upp till 250 grader, inget klistras fast och man behöver inte slösa massa papper. Jag har en sådan själv och jag rekommenderar den!
 
Istället för färdigskurna papper så kan du köpa en rulle istället och när du behöver använda papper till exempel till att klä en form så kan du klippa ut den biten man behöver istället för att ha massor med pappersbitar man inte vill slänga men som man inte vet vad man ska göra med. 
 
Du behöver inte just köpa denna rosa ugnsmattan, det finns andra som i tex Claes Ohlsson, i specifika bakredskapsbutiker. I USA använder vissa Silpat. 
 
 
Tårtdekoratiosset från IKEA, också 50 spänn. Perfekt för dig som gör många tårtor eller bakverk. Det innehåller en tårtskärare, tyllar, två spritspåsar och en dekorationskam. Personligen rekommenderar jag engångsspritspåsar eftersom pritspåsar är lite svåra att tvätta och de luktar lite illa. Om du inte har engångsspritspåsar kan du använda plastpåse/fryspåse (de lite tjockare variant, inte de som du lägger frukt i från affären), klipp ett hål och lägg i tyllen så att det passar så går det hur bra som helst!
 
 
Chokladformar från IKEA - 19kr. Innehåller tre formar och en skrapa. Praliner kan vara dyra, med denna formen kan du göra egna chokladpraliner. Dekorera eller fyll de som du själv önskar, tex med chokladmousse, citronkräm, kokosmassa, ganache etc. 
 
 
Vid chokladtillverkning måste man oftast temperera choklad, och en sådan från ICA som kostar 99kr underlättar tillverkningen.
 
 
249kr, ICA. Du kan köpa en hel set istället, fina mönster och det finns tyllar som är till för att fylla/dekorera pralinerna. 
 
Bakformar från IKEA - 29kr/200st. Juliga formar som passar perfekt till julbaket. 
 
Det var allt för nu, om du hittar andra bakredskap som du tycker är bra och rekommenderar, kommentera gärna och dela med dig, det hjälper andra bakglada där ute. Ha ett trevligt julbak! 
 
 
 
 
 

Klatjofs!

 
 
Paris, augusti 2013
 
 
Denna bloggen startades för att jag vill dela med mig om den information jag har (även om det inte är mycket) om saker som många gillar - mat & desserter. Ni får hänga med mig och kanske hittar ni något ni inte visste förut. Jag tänkte skriva om mat, tips på bagerier/konditorier, matiga resetips och säkerligen mycket fler - dessutom vill jag lära er om vad jag har lärt mig i skolan. 
 
Mitt namn: Sally (Zhang)
Ålder: 16
Bor: I Malmö 
Aktuellt: Jag går i första året på Restaurang och livsmedelsprogrammet i Värnhemsskolan, lite om mat och desserter kan jag! 
Gillar: Tumblr, manga, mat, dessert, sömn, musik m.m
Gör på fritiden: bakar och sitter framför datorn 
 
Det var lite om mig, ni kommer säkert lära känna mig bättre under bloggens gång! 
 
 

RSS 2.0